محل تبلیغات شما

لنت ترمز چیست ؟

لنت ترمز از مهمترین قطعات خودرو و بخش مهمی از سیستم ترمز و ایمنی است . راننده با فشار دادن پای خود روی پدال ترمز ، سیستم ترمز را فعال می کند . این عمل به سمت سیلندر ترمز فشار می آورد که در واقع یک پیستون است که توسط روغن ترمز احاطه شده ،روغن ترمز در پایین خطوط ترمز حرکت می کند درجایی که کالیپر ترمز را مجبور می کند یک جفت لنت ترمز را به دیسک ترمز فشار دهد . این حرکت به نوبه خود سرعت چرخ را کند می کند .

لنت ترمز

در واقع بخش مهمی از سیستم توقف خودرو است ، که با استفاده از ایجاد اصطکاک با دیسک چرخ یا کاسه ترمز باعث توقف خودرو می شود . این قطعه حساس ترین قطعه ای از سیستم ترمز و ایمنی می باشد ، وظیفه ی اصلی سیستم ترمز تبدیل انرژی جنبشی به اصطکاک است .

که باعث کند شدن سرعت چرخ ها می شود تا هنگامی که خودرو ، موتور سیلکت و … متوقف شود ، منبع اصلی این اصطکاک لنت ترمز است .

جنس مواد ساخته شده در لنت معمولا به نوع عملکرد خودرو و نیاز به ترمز در مکان ها و موقعیت های مختلف مشخص می شود . بیشتر لنت های امروزی از مواد آلی یا همان ارگانیک ، فی ، نیمه فی و سرامیکی ساخته می شوند (عامل هایی مانند وزن و نوع خودرو ، نوع سیستم ترمز ، شرایط آب و هوایی  و …).

ساختار لنت ترمز :

لنت با کیفیت باید ضریب اصطکاکی بالا و پایداری خوبی داشته باشد و مواد تشکیل دهنده ی ساختاری آن به نحوی باشد که با تغییر درجه ی حرارت خواص خود را از دست ندهد . لنت ترمز باید در مقابل سائیدگی مقاومت زیادی داشته باشد تا به کاسه ی ترمز آسیب یا خراشی وارد نکند ، همچنین لنت طول عمر دارد .

لنت ماشین از یک صفحه پشتی متصل شده به یک ماده اصطکاکی با چسب و زیر لایه تشکیل شده است .

زیر لایه یک عایق حرارتی بسیار عالی است که از گرمایش بیش از حد محافظت می کند و باعث بهبود عملکرد ترمز ها می شود .

ساختارلنت-ترمز

انواع لنت ترمز :

لنت های ترمز قبلا با استفاده از آزبست به عنوان ماده اصطکاک تولید می شدند . آزبست ماده خوبی برای جذب و دفع گرما است ولی یک مشکل وجود داشت هنگامی که آزبست با سطح اصطکاک پیدا میکرد یا ترمزها عمل میکردند و خودرو از حرکت باز می ایستاد گرد و غباری ایجاد می کرد که برای تنفس مشکل ایجاد می کرد امروزه از مواد آلی ارگانیک برای ساخت لنت استفاده می شود

لنت ترمز آزبست :

در اوایل دهه ۸۰ میلادی ، مواد اصطکاکی از الیاف آزبست ساخته می شدند این نوع لنت ها به دلیل توانایی جذب و دفع گرما هنگام استفاده از ترمز به خوبی کار می کردند ، بدلیل سرطان زا بودن آزبست امروزه از از این ماده در ساخت لنت استفاده نمی شود .

لنت-آزبست

لنت ترمز مواد آلی / ارگانیک :

غالبا از موادی مانند شیشه ، کولار ، کربن ، لاستیک یا فایبرگلاس به همراه رزین های مقاوم در برابر حرارت ساخته می شوند ، این لنت ها کم قیمت ، بی صدا و باعث کاهش فشار روتورهای ترمز می شوند . مشکل اصلی این نوع لنت در دماهای بالا می باشد که در اثر گرمای بالا و اصطکاک غبار از خود تولید میکنند همچنین عمر کوتاهی دارند .

لنت ترمز نیمه فی :

امروزه بسیاری از وسایل نقلیه در جاده ها به لنت نیمه فی مجهز هستند ، این لنت ها غالبا از ترکیبی از آهن ، مس ، فولاد و گرافیت ساخته می شوند و گرمای حاصل از اصطکاک را به خوبی منتقل می کنند .

لنت-نیمه-فی-و-فی

لنت ترمز فی دوام بیشتری نسبت به لنت ارگانیک دارد و بیشتر در suv  و ماشین های سنگین استفاده می شود . از معایب این نوع لنت ها می توان به پر سر و صدا بودن و همچنین به سایش مکرر روتورها اشاره کرد.

لنت ترمز سرامیکی :

لنت های سرامیکی ، بله از مواد مشابه آنچه در ظروف سفالی و بشقاب های سرامیکی پیدا میکنید ساخته می شوند ، اما بسیار با دوام تر

این لنت ها از الیاف سرامیک شیشه ای فشرده شده ، مواد چسبنده برای اتصال و ساخته می شوند ، تفاوت لنت سرامیکی و نیمه فی و فی در این است که لنت های سرامیکی بی سر و صدا تر و غبار و مواد سمی تولید نمی کنند ، در روتورها سایندگی کمتری دارند و دوام بیشتری نسبت به سایر لنت ها دارند .

لنت-سرامیکی

بیشترین مشکل این نوع لنت قیمت آن است و جزء گرانترین لنت ها شناخته می شود .

زمان تعویض لنت ترمز :

با گذشت زمان ، مواد اصطکاکی موجود در لنت های ترمز از بین رفته و باید مجموعه جدیدی از لنت ها نصب شود .

سرعت فرسوده شدن آن ها و تعداد دفعات تعویض آن ها به نوع لنت ماشین ، میزان رانندگی (مثل کامیون های بزرگ که بارهای سنگین حمل می کنند) ، محل رانندگی (رانندگی در جاده های سنگریزه باعث فرسایش زودتر) و نحوه رانندگی (تهاجمی با تعداد ترمزهای بیشتر) بستگی دارد .

هر یک از این عوامل باعث فرسودگی سریعتر از حالت عادی لنت ترمز شما می شود . حتی نوع لنت ترمز یا ترکیب مواد اصطکاک می تواند در طول عمر لنت ترمز تاثیر داشته باشد .

طول عمر لنت خودرو بسته به نوع ترمز و مواد تشکیل شده آن معمولا بین ۲۵۰۰۰ مایل تا ۶۵۰۰۰ مایل معادل ۴۰۰۰۰ کیلومتر تا ۱۰۴۰۰۰ کیلومتر می باشد .

در حالت ایده آل لنت ماشین باید زمانی تعویض شود که فقط ۲۵ درصد یا ۳ میلیمتر از عمر پد ترمز باقی مانده باشد .

چگونه می توانیم بفهمیم که زمان تعویض لنت های ترمز فرارسیده ؟

بهترین گزینه شما این است که سیستم ترمز را مرتبا بازررسی کنید در اینجا برخی از علائمی که ممکن است خودروی شما نشان دهد که چه زمانی برای چک کردن لنت ها یا جایگزینی آن ها است :

  • صدای جیر جیر کردن : فرسایش بیش از حد لنت ها ممکن اثر اصطکاکی بر روی دیسک ترمز یا روتور ترمز ایجاد کند و صدایی شبیه جیر جیر کردن از سمت لنت ها بشنوید مخصوصا در مورد لنت فی و نیمه فی. اگر این صدا قطع نشد و به طور مداوم شنیدید حتما لنت ها را چک کنید ممکن است به روتور و … اسیب وارد کند.
  • شیشه ای شدن
  • اکثر وسایل نقلیه مدرن امروزی مجهز به سنسور لنت ترمز می باشند ، هنگامی ضخامت لنت به مرز هشدار میرسد این سنسور چراغ نشانگر لنت ترمز را فعال می کند ، این چراغ نشانگر در کنار نشانگر ترمز و… قرار دارد .هنگامی که این چراغ فعال شد زمان تعویض لنت ترمز فرا رسیده
  • صدایی شبیه دستگاه سنگ فرز (صدا شبیه برخورد دو ف) : وقتی مواد اصطکاکی روی لنت ها کاملا از بین می رود صفحه پشتی فی لنت با روتور ترمز برخورد خواهد کرد ، تماس ف با ف (سطح پشتی لنت با روتور) نه تنها باعث ایجاد صدایی شبیه سنگ زنی می شود بلکه در کوتاه مدت ممکن است باعث خرد شدن روتورها شود . و بر اثر این سهل انگاری در چک نکردن لنت ها باید به فکر جایگزینی روتورها باشید .
  • لرزش یا تکان خوردن پدال ترمز یا فرمان در هنگام ترمز گرفتن نیز می تواند نشانه ای از (در میان سایر مشکلات لنت) ساییده شدن لنت ترمز یا ساییدگی ناهموار باشد .

فروش لنت ترمز در فروشگاه اینترنتی یدکبان


لوازم یدکی

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین ارسال ها

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها